6,4% rendement, iemand?

 

Europese aandelen zijn koopwaardig vanuit Amerikaans perspectief

Er is nog een andere potentiële verklaring voor de relatieve kracht van Europese aandelen. Zoals ik hier twee weken geleden al schreef heeft de gestegen korte rente in de VS tot gevolg dat het voor Amerikanen momenteel lucratief is om in Europese obligaties te beleggen. De Duitse kapitaalmarktrente is weliswaar laag (0,6%), maar het afdekken van het valutarisico levert de Amerikanen momenteel een premie van rond de 3% op, waarmee een jaarlijks rendement van 3,6% kan worden behaald.

 

(origineel gepubliceerd in het Financieele Dagblad van 30 april)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s