Filmpje pakken?

Nog zes weken te gaan tot de volgende Best of the Web borrel, maar ik kan me voorstellen dat dat, zo vlak na de vakantie, te lang duurt. Gelukkig doet zich een unieke gelegenheid voor: ik mag de lezers van Best of the Web uitnodigen voor een vertoning van Boom Bust Boom, de co-productie van Theo Kocken en Terry Jones! De documentaire stelt de vraag centraal waarom we als mensheid toch elke keer van recessie naar recessie hobbelen en of daar niets aan te doen is? Ik heb hem al een keer gezien en vond het een aanrader die iedereen zou moeten zien. Bij deze dus de mogelijkheid!

De vertoning wordt mogelijk gemaakt door Financial Assets, vindt plaats in Filmmuseum Eye en wordt afgesloten door een aangeklede borrel. Een nadeel: er is een beperkt aantal plaatsen, dus je moet je zo snel mogelijk opgeven! Hoe, dat doe je zo:

Aanmelding
Meld je in verband met het beperkte aantal plaatsen z.s.m. aan bij maaikevanwiefferen@financialassets.nl. Een bevestiging en nadere details volgen later. 

Programma

15.00u – Ontvangst.

15.30u – Welkom en introductie.

15.35u – Vertoning BOOM BUST BOOM.

16.45u – In gesprek met de maker Theo Kocken – schets achtergronden/totstandkoming en discussie met zaal.

17.30u – Afsluiting, aangeklede borrel.

18.30u – Einde event.

Informatie over de film

Boom Bust Boom is een spraakmakende documentaire, gemaakt door Theo Kocken (hoogleraar risicomanagement aan de VU, oprichter van Cardano en lid van de Raad van Advies van Financial Assets) en Terry Jones (lid van de legendarische Monty Python). “Boom Bust Boom is een film over ons inherent instabiele economische klimaat en hoe menselijk gedrag bij heeft gedragen aan het ontstaan van de financiële crisis. Het is cruciaal dat we begrijpen wat er is misgegaan en hoe we de negatieve gevolgen van een grote financiële crisis kunnen beperken”, aldus Kocken, die na de film een persoonlijke toelichting zal geven. Aan deze film werkten pleitbezorgers voor veranderingen, zoals Nobelprijswinnaars Daniel Kahneman, Robert Shiller en Paul Krugman mee. Zie de bijlage en www.youtube.com/watch?v=Mng9-OqII6g voor meer informatie.


Datum, tijd en locatie
Dinsdagmiddag 1 september a.s., vanaf 15.00-18.30 uur. Locatie: Filmmuseum EYE. Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam, eyefilm.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s