Best links of the week: varia. En meer

Geen grote overkoepelende thema???s meer, zo aan het einde van het jaar, behalve dan de thema???s die we al enige tijd kennen: eurozone, Amerikaanse huizenmarkt, Chinese inflatie. Deze week dus geen afgerond verhaal, maar voor de verandering gewoon een lijst met de leukste grafieken en links van deze week. En dat is nog best wel wat. In willekeurige volgorde.

De beste samenvatting van waar de Amerikaanse economie momenteel staat. Het laat duidelijk zien wie de klap heeft opgevangen???

0unknownname

En dit is hetzelfde idee, maar hier wordt er een onderscheid tussen consumenten en producenten gemaakt

3unknownname

Verder was dit de week dat de Amerikaanse weken het verlies van Lehman wisten weg te poetsen, of dan toch op zijn minst de S&P.

1unknownname

Dan is deze link ook aardig: welke sectoren deden het goed en slecht in die periode?

Daarnaast het nieuws van S&P dat de inkoop van eigen aandelen in 2010 met 128% gestegen zijn. Smaakt naar meer! l

Dan deze grafiek: erg mooi. De rendementen voor een aantal verschillende beleggingscategorie??n over een heeeele lange periode. De zwarte lijn is grondstoffen. Mijn cynische opmerking daarbij was dat grondstoffen nog wat goed te maken hebben in 2011. Overigens was de conclusie van het originele rapport trouwens precies andersom.

Unknownname

In het kader van de vooruitzichten is dit een mooie: terug- en vooruitblik van de belangrijkste Amerikaanse financi??le sites

En als we dan toch aan het vooruitblikken zijn, even een terugblik van eerdere vooruitblikken. Uiteraard laat ik hem voornamelijk zien vanwege de ???mooie??? kleurtjes.

2unknownname

Met excuses voor de lezers van mijn dagelijkse update, want die hebben de meeste grafieken en nieuwtjes al eerder langs zien komen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s